UKK
Onko sinulla kysyttävää ratkaisuistamme? Koostimme listan kysymyksistä, joita kohtaamme usein joko työssämme tai ratkaisuihimme liittyen. Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta listasta, voit ottaa yhteyttä suoraan meihin – asiantuntijamme vastaavat mielellään kysymyksiisi!
UKK
Genius Core™ 3D Digital Twin -alusta
Mikä on digitaalinen kaksonen?
Digitaalinen kaksonen (Digital Twin) termiä käytetään yleensä sovelluksesta, joka pyrkii digitaalisesti kuvaamaan fyysistä maailmaa ja toimintaa, sekä luomaan siitä ennustuksia. Näissä sovelluksissa yleensä luodaan digitaalinen 3D-malli kohteesta, jota sitten rikastetaan reaalimaailmasta kerätyllä tiedolla. Ensimmäinen digitaalisen kaksosen määritys on peräsin 2000-luvun alusta ja laajemmassa mitassa termi yleistyi 2010-luvun puolenvälin jälkeen teollisen digitalisaation myötä.
Digitaalisen kaksosen ydin on eri lähteistä saadun informaation hyödyntäminen ja selkeä esittäminen loppukäyttäjälle. Koska tietolähteitä ja käyttötapauksia voi olla yhtä paljon kuin valmistavia yrityksiä, ei pelkällä tiedon tuomisella ja sen esittämisellä päästä pitkälle. Siksi digitaalisen kaksosen teknologiamme on kehitetty vastaamaan sen luomisen erilaisiin käyttötarpeisiin. Modulaarisen ja täysin konfiguroitavan alustan avulla voit muokata tehdasnäkymistä, datalähteistä, raporteista ja käyttäjätasoista juuri sinun yrityksesi tarpeisiin sopivan kokonaisuuden.
Kuinka Genius Core™ lisää tuotantoni tehokkuutta?
Genius Core™ 3D Digital Twin tarjoaa reaaliaikaisen näkyvyyden tehtaasi eri prosesseihin, koneisiin ja tuotantolinjoihin tarkan datan avulla. Tällä tavoin saat käyttöösi työkalun, joka auttaa sinua johtamaan tuotantoasi datavetoisesti. Intuitiivisen ja käyttäjäystävällisen alustan avulla voit helposti valvoa muun muassa koneiden käyttöastetta, minimoida tuotantoseisokkeja, optimoida suorituskykyä, virtaviivaistaa prosesseja, parantaa laadunvalvontaa, tunnistaa ongelmatilanteiden aiheuttajat ja seurata reaaliaikaisesti yhteyksiä prosessidatan, tuotantoseisokkien ja hukan välillä.
Onko Genius Core™ -alustassa huomioitu laadunvarmistus ja tietoturva?
Kyllä. Parhaan palvelu- ja ohjelmistokehityksen varmistamiseksi kehitämme jatkuvasti toimintamme laatua ja tehokkuutta. Alan pitkän kokemuksen ja saadun palautteen lisäksi käytämme Agile- ja Scrum-menetelmiä palveluidemme ja ohjelmistojemme kehityksessä. Käytämme toiminnassamme ISO 9001- ja ISO 27000 -standardeja sekä ITIL- ja Cobit-malleja.
Tietoturvan varmistaminen on meille äärimmäisen tärkeää. Tiedonkeruussa käyttämämme sovellus on suunniteltu ainoastaan siirtämään tietoja alustaamme. Alustamme toimii erillisessä julkisessa pilviympäristössä, Microsoft Azuressa, mikä takaa ratkaisumme turvallisen infrastruktuurin.
Mitkä ovat Genius Core™ -alustan käyttökustannukset ja maksut?
Alustamme hinnoittelussa pyrimme avoimuuteen ja yksinkertaisuuteen, jotta tiedät tarkalleen, mitä voit odottaa. Palvelun hinnoittelu ja esimerkiksi pienet käyttöönotot ovat alkaen 2500€/kk (sisältäen 20h asiantuntijatyötä) ja mittavien kokonaisuuksien hinta liikkuu tyypillisesti alkaen 4800€/kk (sisältäen 40h asiantuntijatyötä).
Kuka voisi kertoa minulle enemmän ratkaisustanne?
Myyntitiimimme on aina valmis vastaamaan kysymyksiisi ja löytämään kanssasi parhaat tavat hyödyntää digitaalista kaksosta tuotannossasi. Tämän lisäksi voimme yhdessä järjestää Genius Day™ -työpajan, jonka pohjamateriaalina käytämme oikeaa tehtaaltasi saatavaa tietoa sekä annamme tarkemman arvion sinun tarpeisiisi sopivasta datan visualisointimallista.
UKK
OPC UA
Mitä OPC UA tarkoittaa?
OPC UA (Open Platform Communications Unified Architecture) on teollisuusautomaatio- ja tiedonsiirtostandardi, joka mahdollistaa eri valmistajien laitteiden ja järjestelmien välisen kommunikoinnin. Se on yksi teollisuus 4.0:n ja teollisen esineiden internetin (Industrial Internet of Things, IIoT) tärkeimmistä viestintästandardeista, joka helpottaa erilaisten teollisuuslaitteiden ja -järjestelmien saumatonta viestintää ja integrointia toisiinsa.
Milloin OPC UA:ta käytetään?
OPC UA on erityisen hyödyllinen silloin kuin dataa on jaettava eri järjestelmien tai eri valmistajien laitteiden välillä. Se tarjoaa sovelluksille vakiorajapinnan, jonka avulla ne voivat käyttää tietoja ohjauslaitteistosta. Tämän ansiosta voit saada käyttöösi dataa useista laitteista yhteistä protokollaa käyttäen. OPC UA sopii täydellisesti esimerkiksi tekoälyn kanssa, koska käytettävissä on paljon erilaista dataa. Big Dataa voidaan helposti käsitellä tekoälyn avulla nopeiden ja ennakoivien raporttien laatimiseksi.
Kuinka OPC UA toimii?
OPC UA:n toiminta perustuu asiakas/palvelin -periaatteeseen, jossa OPC-asiakas pyytää tietoja OPC-palvelimelta. Tätä varten OPC-asiakkaan ja -palvelimen välisellä siirtoreitillä tarvitaan standardoitua viestintää. Perusprotokollaksi valittiin TCP/IP ja fyysiseksi standardiksi Ethernet.
Mikä on OPC-asiakkaan ja OPC-palvelimen ero?
OPC-asiakas on sovellus, joka pyytää tietoja OPC-palvelimelta, kun taas OPC-palvelin on sovellus, joka toimittaa tietoja OPC-asiakkaalle.
Miksi tarvitsen OPC UA -palvelimia, jos ohjauslaitteiston myyjä sanoo sen tukevan OPC UA:ta?
OPC-palvelin tarjoaa sovelluksille standardiliitännän, jonka avulla ne voivat käyttää tietoja ohjauslaitteistosta. Jos ohjauslaitteiston toimittaja tukee OPC UA:ta, se tarkoittaa, että sen laitteistoa voidaan käyttää OPC UA -palvelimen kautta. Pyydä IP-osoite, käyttäjänimi, salasana ja SSL-avain (jos saatavilla) myyjältäsi, jotta pääset käsiksi palvelimeen.
Tarvitsenko useita OPC-palvelimia, jos minulla on useita eri laitemerkkejä?
Kaikki logiikat, erityisesti uudemmat, voidaan rakentaa OPC UA -palvelimiksi, ja yksi OPC UA -asiakas voi olla yhteydessä useampaan eri palvelimeen. Kun investoit uuteen koneeseen, tarkista, että OPC UA Server -yhteensopivuus on saatavilla.
Miksi OPC-standardeja on niin paljon? (DA, A&E, HDA, UA)
OPC-standardit on kehitetty erilaisiin tarpeisiin ja käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi DA-standardia (Data Access) käytetään reaaliaikaiseen tiedonvaihtoon, kun taas HDA-standardia (Historical Data Access) käytetään historiatietojen käyttöön.
Mikä on OPC HDA?
HDA on lyhenne sanoista Historical Data Access. HDA on standardi, joka määrittelee, miten historiatietoja käytetään datahistoriasta tai muusta historiatietolähteestä.
Miksi OPC UA kehitettiin?
UA (Unified Architecture) kehitettiin korjaamaan joitakin standardin aiempien versioiden rajoituksia, kuten tietoturvaa ja alustariippumattomuutta.
Kaikki tarvitsemasi tieto yhdellä vilkaisulla. Yksi alusta.
Haluatko tietää lisää ratkaisustamme toimialallesi? Jätä meille yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä!