Turvallisuusuhat pohdituttavat – ennakointi nyt tärkeää

Jarno Limnéllin huomiot tämän hetken turvallisuustilanteesta herättivät keskustelua Process Geniuksen järjestämässä Teknologiatapahtumassa Tampereella. Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori nosti esiin, että turvallisuus on olotila joka saavutetaan tekemisen kautta. Hänen mukaansa yrityksen johdossa tulisi huomioida myös kyberturvallisuuteen liittyvät perusasiat ja laatia suunnitelma kuinka toimitaan silloin kuin asiat eivät mene niin kuin pitäisi.

Valtavasti kiinnostusta herätti myös ajankohtainen turvallisuustilanne, joka voi pahimmassa tapauksessa eskaloitua nopeastikin. Limnéllin mukaan tilanne on erittäin epävarma.

Tietoturva-asiat on otettu myös Process Geniuksella vakavasti

Osa henkilöstöstä kouluttautuu kyberturvallisuuden osa-alueella parhaillaan ja tärkeimmät asiat huomioidaan käytännön tasolla.

Tapahtumassa suunnattiin katsetta tulevaan ja teknologiajohtaja Matti Ilvonen (kuvassa oik.) ja tuotejohtaja Henri Parkkonen esittelivät tuotekehityksen teemat lähivuosille.

Asiakkaat ovat myös tärkeässä asemassa tuotekehityksessä. Valmistavan teollisuuden asiakkaille suunnatussa kyselyssä esiin nousivat tärkeimpinä ominaisuuksia nousivat reaaliaikainen koneseuranta ja käyttösuhteiden seuranta. Asiakkaita on kuultu ja tuotteen seuraavassa versiossa näihin ominaisuuksiin panostetaan siten, että käyttäjän on aidosti helppo saada 24/7 kokonaiskuva ja tilannetietoisuus.

Kiitokset kaikille tilaisuuteen osallistuneille!

Scroll to Top