Pohjois-Karjalan kauppakamarin kansainvälistymis-palkinto Process Genius Oy:lle

Process Geniuksen tuotteilla parannetaan yritysasiakkaiden toiminnan tuottavuutta merkittävästi, joka on hyvin merkittävä kilpailuetu. Process Genius Oy on osallistunut Global Steps-ohjelmaan, jossa kasvustrategian perusteet on luotu ja kansainvälinen kasvu on nyt vahvaa ja skaalattavissa edelleen. Liikevaihdon kasvu on 2021 – 2023 noin 50 %. Tulos on positiivinen. Yritys työllistää tällä hetkellä 35 osaajaa.

Yli 10 vuoden ajan yhtiö on keskittynyt kehittämään digital twin -ratkaisuja tuotteenomaisesti mutta käytännössä palveluna, joka tarkoittaa kullekin asiakkaalle erillisiä kehitysprojekteja.

Vaikka palvelubisnes oli menestyksekäs, Process Genius tunnisti, että pelkkä palvelumyynti ei mahdollista todellista skaalausta. Kolme vuotta sitten yhtiö aloitti tuotekehityksen, jossa hyödynnettiin kertynyttä kokemusta. Tämä kaikki kiteytyi maaliskuussa julkaistussa 3D Digital Twin SaaS -alustassa, jossa asiakkaat voivat konfiguroida ratkaisun omiin tarpeisiinsa ja tuottaa merkittävää lisäarvoa tehtaidensa operointiin.

Samanaikaisesti Process Genius on rohkeasti laajentanut toimintaansa kansainvälisille markkinoille perustamalla tytäryhtiön Saksaan ja solmimalla useita partnerisopimuksia, mukaan lukien Hollanti ja Puola.

Process Genius Oy:n toimitusjohtaja Jani Akkila vastaanottamassa palkintoa

Vaikka muutos on ollut ja on riskialtis, PG on vienyt läpi merkittävän rakennemuutoksen. Palvelumyynnin laskiessa liikevaihto ja kannattavuus ovat kärsineet, mutta yhtiö on päättäväisesti kehittänyt kansainvälisen SaaS-tuotteen ilman suuria pääomia, kuten perinteisesti tehdään.

Tilastollisesti vain viisi sadasta vastaavasta yrityksestä onnistuu tällaisessa muutoksessa. Voimme sanoa, että PG on käännetty uudelleen start-up-asentoon – nyt edessä on joko näyttävä kaatuminen tai komea menestys. Uskomme vahvasti uuden alustamme saaman asiakaspalautteen ja innostuksen rohkaisemana jälkimmäiseen.

”Process Genius arvostaa sitä, että maakunnassa on ymmärretty vientieurojen tärkeys menestykselle. Täältä on hyvä ponnistaa maailmalle! Parhaimmat kiitokset kansainvälistymispalkinnosta Pohjois-Karjalan kauppakamarille”, iloitsee Process Genius Oy:n toimitusjohtaja Jani Akkila.


Pohjois-Karjalan kauppakamari perusti vuonna 1981 ensimmäisenä suomalaisena kauppakamarina kauppakamarin nimeä kantavan vientipalkinnon. Vuonna 2003 palkinto nimettiin uudestaan kansainvälistymispalkinnoksi.

Vuosittain jaettavan palkinnon ovat saaneet muun muassa Plasthill Oy (2023), Binderholz Nordic Oy (2022), Nordic Koivu (2021), FinnEasy Oy (2020), Arbonaut Oy (2019), Valamis Oy (2018), ACA Systems Oy (2017), muun muassa Suomen Biathlon Oy:stä tunnettu Kurvisen yrittäjäperhe (2016), Nanocomp Oy (2015) ja Finelcomp Oy (2014).

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan kauppakamarin toimitusjohtaja Antti Toivanen, p. 050 327 7732, antti.toivanen@kauppakamari.fi

Process Genius Oy:n toimitusjohtaja Jani Akkila, p. 0400 362 024, jani.akkila@processgenius.fi

Scroll to Top