Process Genius Oy investoi laajentumiseen ja Keski-Euroopan toimintojen avaamiseen lähes kolmella miljoonalla eurolla

Process Genius on aloittanut uuden teknologia-alustan kehittämisen. Alustalle vuoden loppuun mennessä rakentuva Genius Core ™-tuote on uusi versio jo noin 60:ssä yrityksessä käytössä olevasta 3D digitaalisesta kaksosesta. Se kerää yrityksessä jo olemassa olevan datan helposti ymmärrettävään muotoon ja luo reaaliaikaisen tilannekuvan, jonka avulla esimerkiksi johtaminen on laadukkaampaa ja tuotanto tehostuu.

Uuden alustan myötä yrityksen toimintatapa painottuu entistä enemmän räätälöinnistä konfigurointiin. Tämä mahdollistaa niin kumppanin kautta tapahtuvan voimakkaamman skaalaamisen ja kannattavammat kasvumahdollisuudet myös kumppanin liiketoiminnalle.

Kehitystyön myötä yritykseen tarvitaan lisää osaajia ja kevään aikana käynnistetään myös rekrytoinnit. ”Tuotekehitystiimiin siirretään osin parasta osaamista talon sisältä, ja uudet rekrytoinnit täydentävät osaltaan niin uutta kehitystiimiä ja kuin osin yrityksen muista tiimeistä uudelleenjärjestelyjen myötä vapautuneita paikkoja”, kertoo teknologiajohtaja Matti Ilvonen.

”Tehdas taskussasi” mullistaa jo nyt kymmenien tuhansien ihmisten työpäivää

Prosessiteollisuudessa ratkaisun avulla yrityksessä oleva tieto jalostetaan helposti saataville ymmärrettävään muotoon, ja tehdaskohtaiset säästöt nousevat jopa miljoonaan euroon vuodessa, sanoo toimitusjohtaja Jani Akkila. Tehdastason digitaalinen kaksonen auttaa osoittamaan nopeasti tapahtumapaikat, kuten turvallisuusilmoitusten kohteet. Esimerkiksi Stora Enso Oyj hyödyntää sovelluksen visuaalista tiedon esittelyä monipuolisesti huoltotyön johtamisessa mukaan lukien ennakoiva huolto ja tuotantolinjan suorituskyvyn hallinta.

Tuotekehityksen lisäksi myös kansainvälistyminen saa uutta vauhtia investoinnin myötä. Rahoitus koostuu yhtiön omarahoituksesta, omistajien tuesta ja Business Finlandin myöntämästä, noin 2 M€ tuotekehityslainasta.

Tehdas taskussasi mullistaa jo kymmenien tuhansien ihmisten työpäivää.

Merkittävä investointi mahdollistaa toiminnan laajentumisen Keski-Eurooppaan. Process Genius on perustamassa Saksaan toukokuussa 2023 tytäryhtiön Process Genius GmbH:n. Partneriverkoston rakentamisen Pohjois-Amerikkaan ja Aasiaan kuuluu myös lähivuosien suunnitelmiin, valottaa Akkila lähivuosien suunnitelmia.

Process Genius Oy:

  • Liikevaihto pian päättyvällä tilikaudella n. 2,1 M€
  • Henkilöstöä 34
  • Kasvu vakaata ja kannattavaa
  • Investointi mahdollistaa merkittävän kasvuvauhdin lisäämisen
  • Toimisto Joensuussa. Henkilöstöä ympäri Suomen ja uusi toukokussa 2023 avautuva toimisto Baden-Württembergissä.

Lisätiedot: CEO Jani Akkila, jani.akkila@processgenius.fi, p. 0400 362 024

Scroll to Top