Process Geniuksen Genius Core™ valvoo myös Snellmanin uusimmalla tehtaalla

Snellmanin Keravan tuotantolaitoksen visualisointi toteutettiin jo aiemmin 3D Digital Twin -sovelluksen avulla. Sovellus on uudelta nimeltään Genius Core™. Se on parhaimmillaan fyysisen tehtaan identtinen virtuaalinen kopio – ”Tehdas taskussasi” – joka kerää ja visualisoi informaatiota olemassa olevista laitteista ja järjestelmistä.

Genius Core™:n  käyttöönotto ei edellytä tuotannon seurantajärjestelmän uudistamista tai muita uusia järjestelmähankintoja. Tuotannon visualisoinnin yhteydessä Snellman siirtyi kuitenkin viivakoodeista RFID -teknologiaan, kertoo järjestelmäasiantuntija Guy Enkvist Snellmanilta.

Hävikki saadaan minimoitua valvomalla kypsymisprosessia

Uudessa Pietarsaaren ruokatehtaassa tehdään toisessa osassa tehdasta Snellmanin lihapullia ja Kokkikartanon valmisruuat valmistuvat toisella puolella. Hyödylliseksi ominaisuudeksi on muodostunut kypsymisprosessin valvonta, sillä jos tuote seisoo linjastolla liian kauan, siitä tulee hävikkiä.

Käytössä on uuni -jäähdytysseuranta, sekä  langattomia lämpötilamittareita, jotka lähettävät reaaliajassa tietoa.  Käytännössä tehtaan omavalvonta on kytketty ohjelämpötilan seurantaan. Yhdeltä ruudulta nähdään reaaliaikainen tilannekuva ja senhetkinen lämpötila. Tuotteiden pitää jäähtyä tiettyyn pisteeseen tietyssä ajassa, se on osa laadunvalvontaa. Väreillä indikoidaan että tuotteet ovat ohjelämpötilassa. ”Vihreällä ollaan tavoitelämpötilassa 6 c ja keltaisella ei ihan vielä”, Enkvist kiteyttää.

Suuri lisäarvo Genius Core™:sta tulee kokonaiskuvan varmistuksen myötä

Seurantakirjaukset tapahtuvat fyysisesti  RFID -feedin perusteella, joka toimii radioaalloilla. Systeemi ei aina toimi halutusti ja kirjauksia jää välistä. Kuvasta voidaan kuitenkin varmistaa, että vaunu saadaan uuniin ja lämpötilapiste tallennettua omavalvontapisteeksi.

Tällä hetkellä tehtaan varastoja on myös visualisoitu lähemmäs 50 kappaletta. Uutena toimintona visualisoinnissa on esimerkiksi filtteröintimahdollisuus, jonka myötä käyttäjät voivat hakea varastosta varastopaikalla, nimikenumerolla tai nimikkeen nimellä näkyviin vain tietyt tuotteet / saldot. Yhteistyö laajentuu edelleen, toteaa Customer Succes Manager Minna Partanen Process Geniukselta.

Tehdas taskussasi – näe reaaliaikainen tilannekuva. Johdat laadukkaammin, tuotat tehokkaammin, nukut paremmin. Todennettavia parannuksia 6 kuukaudessa, tai rahat takaisin takuulla!

Scroll to Top