Yhteistyöllä kehitetään palveluliike­toimintaa – Flowrox ja Process Genius

Yhteistyö kehittää laitevalmistajaa kohti palveluliiketoimintaa

Flowrox (1.11.2021 alkaen osa Neles groupia) valmistaa ja myy virtauksensäätö- ja hallintalaitteita vaativiin teollisiin sovelluksiin yli 50:een maahan. Process Geniuksen tuoteperhe on auttanut muun muassa asiakkaiden, jälleenmyyjien ja henkilöstön kouluttamisen, teknisten myyntimateriaalien jakamisen sekä tuotekehityksen kanssa. Yhteistyössä kehitetyillä ratkaisuilla haetaan myös uudenlaista liiketoimintaa – perinteisestä laitevalmistajan roolista siirrytään kohti palveluliiketoimintaa.

Flowrox tehostaa myyntiverkoston toimintaa

Flowroxin ja Process Geniuksen yhteistyö lähti liikkeelle vuonna 2012 PGtool-alustalle kehitetyllä Flowrox Pro –sovelluksella, jolla haluttiin tehostaa myyntiin liittyvän materiaalin jakoa myyntiverkostolle. Kaiken tiedon haluttiin löytyvän helposti yhdestä paikasta. Sovelluksessa Flowroxin tuotteet kuvataan 3D-mallinnetussa asiakasprosessiympäristössä ja tuotteisiin liittyvä myyntimateriaali löytyy tuotetietojen yhteydestä. Sovelluksen avulla on pystytty lisäämään myyntiverkoston tietämystä asiakasprosesseista ja Flowroxin tuotteiden soveltuvuudesta eri osaprosesseihin.

AR- ja VR-teknologiat koulutuksen ja markkinoinnin tukena

Augmented Realityä (AR) ja Virtual Realityä (VR) hyödyntäviä ratkaisuja on kehitetty vuodesta 2015. AR auttaa kouluttamaan laitteiden toimintaa ja huoltoa, VR toimii tuote-esittelyissä.

AR:llä voimme jatkossa tuoda tietoa suoraan asiakkaan toimintaympäristöön. Tulevaisuudessa esimerkiksi huolto-ohjeet voi esittää mobiililaitteissa lisätyn todellisuuden (AR) avulla, tai HoloLens-tekniikalla heijastaa suoraan huoltomiehen suojakypärän visiiriin. VR:ää olemme käyttäneet messuilla tuotteidemme esittelyyn kaivosympäristössä. Process Genius auttaa meitä olemaan näiden teknologioiden suhteen alan edelläkävijä.
Jarkko Hietasara, Smart Solutions -liiketoiminnan tuotepäällikkö, Flowrox

PGplant tukee Flowroxin tuotekehitystä

Uusin yhdessä kehitetty ratkaisu on PGplant-alustalle luotu Flowrox Malibu™ -käyttöliittymä, johon kerätään ja jossa analysoidaan sensoreiden keräämää dataa Flowroxin laitteista. Käyttöliittymä perustuu aidon asiakasympäristön 3D-mallinnukseen ja laitetietojen käsittelyyn sekä visualisointiin.

Asiakkaamme ulkoistavat tehtaidensa huoltotoimintoja ja laitekohtaisen teknisen osaamisen taso voi vaihdella paljonkin eri alihankkijoilla. Malibu tukee ja helpottaa heidän toimintaansa tuomalla laitteisiin liittyvän tiedon helposti ja intuitiivisesti saataville, oli kyse laitteiston kunnon seurannasta tai huoltotoiminnoista.
Jarkko Hietasara, Smart Solutions -liiketoiminnan tuotepäällikkö, Flowrox

Laitteisiin ja prosesseihin kytketyt sensorit ovat yhteydessä internetiin, joten laitteistoja voi tarkastella Malibun avulla etänä ja asiakkaalle tarjota etänä myös käyttötukea. Sensoridatan avulla tiedetään, millaisissa olosuhteissa laitteet toimivat, jolloin laitteiden kestävyyttä ja varaosakulutusta voi analysoida. Analyysien perusteella asiakas saa arvokasta tietoa mm. laitteiden toiminnasta sekä huollon tarpeesta. Laiteseurannan lisäksi Malibulla voi optimoida laitteistojen toimintaa ja niitä ympäröiviä prosesseja.

Asiakkaalla voi olla prosessidatan käsittelyyn useita eri järjestelmiä, jotka usein keskustelevat eri protokollilla. Malibu yhdistää eri järjestelmistä saatavan tiedon ja jäsentää prosessissa syntyvää tietoa esimerkiksi tehtaan johdolle tai käyttöhenkilöstölle.
Jarkko Hietasara, Smart Solutions -liiketoiminnan tuotepäällikkö, Flowrox

Kaikki tarvitsemasi tieto yhdellä vilkaisulla. Yksi alusta.

Haluatko tietää lisää ratkaisustamme toimialallesi? Jätä meille yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä!

Scroll to Top