Staattisesta näkymästä 3D-ympäristöön – Mantsinen Group

Mantsinen-koneen toimitus perustuu sovelluskuviin, joissa asiakkaan tarvitsema kone on mallinnettu käyttöympäristöönsä.

Lähtötiedoiksi tarvitsemme esimerkiksi mitat satamaympäristöstä, tiedon meriveden korkeudesta ja vuorovesivaihtelusta, rahtilaivojen tyypeistä, koneen sijoittelusta laiturille ja niin edelleen. Koneemme ovat asiakkaille suuria strategisia investointeja, joten ne täytyy suunnitella käyttöympäristön ja tuottavuuden ehdoilla.
Tapio Pirinen, liiketoimintajohtaja, Mantsinen Group

Staattisista kuvista toiminnalliseen 3D-ympäristöön

Myyjät ovat aiemmin toimittaneet asiakkailta saadut lähtötiedot sovellusinsinöörille, joka on konfiguroinut koneen aitoon toimintaympäristöönsä sopivaksi ja luonut asiakkaalle staattiset mallikuvat koneesta ympäristössään. Tarvittavat lisätiedot ja korjaukset on selvitetty asiakkaalta sähköpostitse tai puhelimessa, ja valmiit sovelluskuvat on toimitettu asiakkaalle 2D-kuvina.

PGconfiguratorin avulla myyjä voi 3D-mallintaa asiakasympäristön ja konfiguroida koneen suoraan asiakastapaamisessa. Konetta ja sen toimintaympäristöä voi 3D-mallissa esitellä asiakkaalle joka suunnasta. Koneen konfigurointia voi muuttaa samalla, kun sitä luodaan.

Ennen meillä kului muutamasta päivästä kahteen viikkoon, että valmiit kuvat saatiin toimitettua asiakkaalle. Uudella konfiguraattorilla sama työ onnistuu parissa tunnissa.
Tapio Pirinen, liiketoimintajohtaja, Mantsinen Group

PGconfigurator paransi palvelukykyä ja nopeutti toimintaa

Gconfigurator otettiin aluksi käyttöön Mantsinen Groupin omalle myyntiorganisaatiolle. Keväällä 2017 se lanseerattiin globaalille jakeluverkostolle. Asiakkaalle toimitettavia sovelluskuvia tehtiin aikaisemmin Suomen toimistoaikoina. Uusi konfiguraattori toimii ympäri vuorokauden ja on globaalisti käytettävissä kaikkina vuorokaudenaikoina. Tekniset piirrustukset saa lähetettyä asiakkaalle heti, kun konfigurointi on valmis. ”Sovellus parantaa palvelukykyämme ja nopeuttaa toimintaamme peruskoneiden myyntiprosessissa” Pirinen kertoo.

Konfiguraattoriin lisätään jatkuvasti uusia ominaisuuksia ja konemalleja. Dokumenttien kieliversiointia kehitetään, jotta sovellus palvelee paremmin eri kielialueita ja kulttuureja. Pirinen toivoo, että Mantsinen Groupin asiakkaille pidettävissä simulaattorikoulutuksissa voitaisiin tulevaisuudessa korvata vakiokonemallit ja yleiset työympäristöt asiakkaiden omilla konemallinnuksilla ja työympäristöillä. Myös koneista saatavia käyttötietoja voitaisiin hyödyntää, jotta asiakas näkee jo konfigurointivaiheessa esimerkiksi huoltovälien pituuksia. ”Tärkeintä meille on, että asiakkaat saavat tietoa, josta on heidän liiketoiminnalleen hyötyä. Kehitämme ratkaisua sen mukaan” Pirinen kiteyttää.

Kaikki tarvitsemasi tieto yhdellä vilkaisulla. Yksi alusta.

Haluatko tietää lisää ratkaisustamme toimialallesi? Jätä meille yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä!

Scroll to Top