Yhteinen näkymä tuotannolle, myynnille ja tuotannon suunnittelulle – Premetec Oy

”Asiakkaita kiinnostaa entistä enemmän materiaalien alkuperä ja niiden jäljitettävyys”, Premetecin toimitusjohtaja Paavo Linna kertoo. Yritys tarjoaakin asiakkailleen tietoa, jota he tarvitsevat osana globaalia digitaalista toimitusketjua. Process Genius Oy:n tarjoama Digital Twin -sovellus on mahdollistanut Premetecin toimintaan läpinäkyvyyden. Genius Coren™ avulla käytettyjen materiaalien alkuperä on ollut jäljitettävissä.

Pystyttävä osoittamaan jäljitettävyys ja vastuullisesti tuotetut materiaalit

Premetec valmistaa prosessi- ja valmistavan teollisuuden tarpeisiin metalli- ja muoviosia, osakokonaisuuksia sekä Toolman by Premetec -massatuotannon työkaluja. Linnan mukaan Premetec ”jatkaa siitä, mihin muut lopettavat”. Tavoitteena on palvella asiakkaita nopeasti, varmasti ja tuottavasti – myös haastavien materiaalien kanssa. Tarvittaessa asiakasyritystä tuetaan myös tuotteiden suunnittelussa ja niiden valmistettavuuden kehittämisessä.

Linna on tyytyväinen, että he ovat lähteneet mittaamaan ja digitalisoimaan tuotantoaan ensimmäisten joukossa, ja saavuttaneet näin kilpailuetua. Premetec hyödyntää Genius Corea myös toimitusvarmuuden ja tuotannon kuormituksen seurannassa.

Halusimme visuaalisen tuotannonohjauksen, jossa muutokset ovat yksinkertaisia ja helppoja raskaiden ERP-ratkaisujen sijaan. Tavoitteena oli myös saada tieto siirtymään helposti ja kaikkien näkyville. 
Paavo Linna, toimitusjohtaja, Premetec

Reaaliaikaista tietoa tuotannosta yhdellä silmäyksellä

Premetecillä panostetaan jatkuvasti työympäristön toimivuuteen. Keskeisessä asemassa tuotannon sujuvuudessa on visuaalinen työnohjaustaulu, josta voi yhdellä silmäyksellä päätellä tärkeitä asioita. Tuotantopäällikkö Jorma Martikaisen mukaan työnohjaustaulu helpottaa toiminnanohjausta.

On tärkeää, että työnohjaustaulu on niin selkeä, ettei tarvitse kyseenalaistaa mitään. Jokainen epäselvyys aiheuttaa liikehdintää ja lisää tapaturmariskejä.
Jorma Martikainen, tuotantopäällikkö, Premetec

Yhteinen näkymä tuotannolle, myynnille ja tuotannon suunnittelulle

Kaikki olennainen tieto on yhdessä näkymässä niin tuotannolle, myynnille kuin tuotannon suunnittelulle. Genius Coren näkymästä nähdään, millainen kuorma on tuotannossa menossa, mikä on seuraava työ ja missä raaka-aineet ovat. Sovelluksen kautta henkilökunta voi ottaa yhteyttä, jos on ongelmia. Linna arvioikin, että useat yritykset hyötyisivät niin yhden näkymän työnohjaustaulusta, kuin Digital Twinistä ylipäätään. Sen avulla voidaan välttää suunnittelemattomat tuotannon pysäytykset ja tehostaa tuotantoa.

Process Genius kehittää alustaansa jatkuvasti yhteistyössä asiakkaidensa kanssa. Kun kysytään Linnalta millaisia lisäominaisuuksia hän seuraavaksi kaipaisi, hän mainitsee rajapinnan asiakkaalle. ”Asiakkaat voisivat seurata omaa tilaustaan ja tämä lisäisi läpinäkyvyyttä entisestään”, hän toteaa.

Kaikki tarvitsemasi tieto yhdellä vilkaisulla. Yksi alusta.

Haluatko tietää lisää ratkaisustamme toimialallesi? Jätä meille yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä!

Scroll to Top