Process Genius Oy kehittää tehdastason digitaalisia kaksosia yhdessä Stora Enson kanssa

Digitaalinen kaksonen voi tarkoittaa useaa eri asiaa. Se voi olla 3D-malli yksityiskohdasta tai konetason digitaalinen kopio, mikä mahdollistaa virtuaalivahvisteisen todellisuuden ja simulaation käytön suorituskyvyn optimoimiseksi.

”Tehdastason digitaaliset kaksoset toimivat pilvialustalla, mikä mahdollistaa uusien käyttötapausten skaalaamisen useille tehtaille nopeasti”, kertoo Process Genius Oy:n toimitusjohtaja Jani Akkila.

Process Genius ja Stora Enso kehittivät digitaaliset kaksoset parantamaan päivittäisen toiminnanohjauksen päätöksentekoa esittämällä tärkeät tiedot visuaalisesti. Digitaalisia kaksosia käytetään ymmärryksen luomiseen tehtaiden kunkin hetkisestä tilanteesta ja siitä, mitä seuraavaksi on tapahduttava. Ne kertovat myös, miltä osin ollaan jo aikataulusta jäljessä. On lisäksi tärkeää tietää, miksi asiat ovat niin kuin ovat. Tarkat ja helposti ymmärrettävät tiedot toiminnoista auttavat nostamaan päätöksenteon uudelle tasolle.

Mitä helpommin tiedot ovat ymmärrettävissä, sitä parempia päätöksiä voidaan tehdä. Elleivät päätösten tekijät tiedä, mitä tiedot tarkoittavat, he eivät myöskään tiedä, miten toimia oikein.
Marko Yli-Pietilä, Head of Smart Operations, Stora Enso
Ennen meidän täytyi käydä läpi satoja rivejä raporttitietoja, mutta nyt riittää, kun vilkaisee tehdastason digitaalista kaksosta saadakseen käsityksen tehtaan tilanteesta.
Tomi Pällo, Lahden tehtaan turvallisuuspäällikkö, Stora Enso

Tehdastason digitaalinen kaksonen auttaa osoittamaan nopeasti tapahtumapaikat, kuten turvallisuusilmoitusten kohteet. Tämä on hyödyllistä tilanteissa, joissa tehtaan ulkopuolella olevat henkilöt tarvitsevat tietoja esimerkiksi uloskäyntien sijainneista. Turvallisuustilanteiden lisäksi visuaalisesta tiedon esittelystä on hyötyä monissa muissakin yhteyksissä, kuten huoltotyön johtamisessa, mukaan lukien ennakoiva huolto ja tuotantolinjan suorituskyvyn hallinta.

Digitaalista kaksosta testattiin ensin yhdellä tehtaalla. Kun se osoittautui toimivaksi, digitaalisia kaksosia skaalattiin useille Stora Enson tehtaille niin Suomessa kuin ulkomailla.

”Poikkeusolot ovat vahvistaneet meillä jo vuosia ollutta näkemystä digitaalisen kaksosen hyödyistä eri sektoreille. Teknologian skaalattavuus on saatu viritettyä hyvälle tasolle ja olemme lisänneet yhteistyötä myös kansainvälisillä markkinoilla. Jatkamme työtä tuotteen kehittämiseksi sekä nykyisten, että mielellään myös uusien yhteistyökumppanien kanssa”, Process Geniuksen Jani Akkila kiteyttää.

Kaikki tarvitsemasi tieto yhdellä vilkaisulla. Yksi alusta.

Haluatko tietää lisää ratkaisustamme toimialallesi? Jätä meille yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä!

Scroll to Top